Slide 5 of 5.

Rácalmás Megújuló Energia Szeminárium

Rácalmás Város Önkormányzata elkötelezett az energetikai önellátás ideáját magába foglaló, a megújuló energiaforrások, energiatudatos szemléletmód és a társadalmi integráció hármasán nyugvó fenntartható településmodell mellett. A Norvég Alap társfinanszírozásával megvalósult korábbi közös projekt eredményeként hosszú távú gyümölcsöző kapcsolatot sikerült kialakítani Elverum városával.

 

Ezen együttműködés lezárult fejlesztései:

 

  1. energiamenedzsment ügynökség felállítása Rácalmáson vagy Mezőfalván élő/működő) magánszemélyek, vállalkozások és szervezetek számára;
  2. energiahatékonysági, megújuló energiaforrásra épített pilot beruházás a Manóvár Óvodában;
  3. középtávú helyi energiastratégia készítése a fenntartható települési modell megvalósítása érdekében;
  4. hatékony és fenntartható együttműködési hálózat megvalósítása energiaügyi szakmai és civil szervezetek bevonásával.

 

A korábbi sikereket ékesen bizonyítja a Miniszterelnökség döntése, miszerint a Norvég Alapban fel nem használt pénzügyi keretéből Rácalmást további kisebb forráshoz juttatják – ezt igen kevesen mondhatják el magukról.

Ebből az 5 millió forintos mikrotámogatásból apró, ám annál fontosabb lépésként Rácalmás előtt lehetőség nyílt a zöld energetikai fejlesztések továbbvitelére: két – a helyi mikrotávfűtési rendszerben rejlő lehetőségekről, valamint az okos helyi energiahasználatról szóló – tanulmányvázlat kidolgozása után elkészül a következő norvég-magyar közös projektjavaslat tervezete összhangban a korábbi tevékenységekkel.

 

Ezen kívül a témában fontos eseményként október 19-én megrendezésre kerül egy nyílt szeminárium, Rácalmás Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében

„Helyi és mikrotérségi okos energiafelhasználási és energiatakarékossági megoldások” címmel.

A szemináriumra minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Megtekinthető mellékletek:

STUDY_SYNOPSIS_smart_energy_Racalmas

JOINT_PROJECT_IDEA_Elverum_Racalmas

STUDY_SYNOPSIS_smart_grid_Elverum

Vélemény, hozzászólás?

Megszakítás