Slide 5 of 5.

Szelektív hulladékgyűjtés

2015. március 16-tól Rácalmáson is bevezeti a szelektív hulladékgyűjtést a Dunanett Nonprofit  Kft. A közszolgáltatás keretében kihelyezett sárga színű műanyag zsákokban a PET- palack és a mosószeres flakon mellett az alumínium és a vas csomagolási hulladékot (például sörösdobozokat, konzervdobozokat) is el lehet helyezni. A kék színű zsákokban a papír mellett az italos kartonok (pl. tejes doboz) is elhelyezhetők, összetaposott, kiöblített állapotban kérjük a hulladékgyűjtő zsákokba elhelyezni. Veszélyes anyagok tárolására használt csomagolóanyagot továbbra se tegyék bele a zsákokba. A hullámpapírt a szelektív hulladékgyűjtési szállítási napokon a zsákok mellé, lapra hajtogatva, összekötve kérjük kihelyezni.

A sárga és kék színű hulladékgyűjtő zsákokat a Dunanett Nonprofit Kft. továbbra is folyamatosan biztosítja. Amennyiben a szolgáltató által biztosított gyűjtőzsák nem elegendő, úgy a frakciónként (műanyag, papír) gyűjtött hulladékot az ürítési napokon saját áttetsző műanyagzsákban is kihelyezheti.

Csomagolási üveghulladékok gyűjtésére az önkormányzattal egyeztetve gyűjtőszigetes pont(ok) kerül(nek) kialakításra. Kérjük, hogy a tárolóedényekbe továbbra se helyezzenek el síküveget (például ablaküveg, szélvédőüveg, akváriumüveg, stb.), valamint előzetesen veszélyes anyag tárolására használt üveget (például sósavas üveg).

A szelektíven gyűjtött hulladékok elszállítási időpontjai 2015-ben Rácalmáson:

Március 25., Április 22., Május 27., Június 24., Július 22., Augusztus 26., Szeptember 23., Október 28., November 25., December 23.

Megszakítás