Rácalmás Ipari park – Iparterület fejlesztése

Rácalmás Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című pályázati felhívásra. A projekt címe „Rácalmás Ipari park – Iparterület fejlesztése” a projekt azonosító száma: a TOP-1.1.1-FE1-2016-00013. A TOP-os pályázat keretében 100.000.000 Ft-os támogatásból Rácalmás, Állomás utcájának a felújítása valósul meg.

Az Állomás utca felújítása már működő iparterület megközelítését szolgálja. A fejlesztendő területen már betelepülés vállalkozások gazdasági tevékenységet végeznek. Ezen az úton lehet a vasútállomást is megközelíteni, ami a jövőben a teherfuvarozás számára kínál majd lehetőségeket. A tervezett fejlesztés megvalósítását követően a Vasútállomás jól megközelíthető lenne az Állomás utcáról, illetve a működő vállalkozások is könnyebben el tudják érni telephelyeiket, vállalkozásaik központjait.

A projekt az önkormányzati üzleti infrastrukturális háttér fejlesztésével, az iparterületek elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztésével a helyi gazdaságfejlesztést szolgálja. A beruházás közvetve hozzájárul a foglalkoztatás növeléshez, a foglalkoztatottság megtartásához és a munkaerő mobilitás feltételeinek a javításához, mert munkahelyteremtő beruházások ösztönzését szolgálja és alapvetően a közlekedési elérhetőségi kapcsolatokat fejleszti, ezáltal a munkahelyek elérhetőségi ideje csökken és megközelítésének módja hatékonnyá és biztonságossá válik. A vállalkozások működési feltételei kedvezőbbé válnak, emellett a beruházás lehetőséget ad a szolgáltatások komplex, minőségi fejlesztéséhez, mindez a betelepülő vállalkozások számát növeli, ami által az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő vállalkozások száma is nő.

A projekt célja: az iparterület elérhetőségét segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztése, iparterületek biztonságos megközelítése, a vasútállomás és az iparterületek megfelelő összeköttetésének biztosítása, vállalkozások működési feltételeinek kedvezőbbé tétele, a munkaerő mobilitás feltételei javulnak

A 100 millió forint európai uniós támogatás segítségével a fejlesztés hozzájárul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) gazdaságfejlesztési céljaihoz, ezzel pedig a település lakosságának megtartásához.

A projekt alapadatai:

Kedvezményezett: Rácalmás Város Önkormányzat

A projekt megnevezése: Rácalmás Ipari park – Iparterület fejlesztése

Megítélt összeg: 100.000.000 Ft

Támogatás aránya: 100 %

Projekt befejezése: 2020. június 30.

Projekt azonosító: TOP-1.1.1-15-FE1-2016-00013