Slide 5 of 5.

TÁJÉKOZTATÁS SZABADTÉRI TŰZGYÚJTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Rácalmás Város Önkormányzat Képviselő-testületének a köztisztaság fenntartásáról, az avar és kerti hulladékok égetéséről és a közterületek használatáról szóló 21/2015. (IX.9.) önkormányzati rendelete alapján  a belterületi ingatlanok és a mezőgazdasági kertes övezet besorolású (zártkerti) ingatlanok területén a nem komposztálható, illetve a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember, október és november hónap első csütörtöki és pénteki napján végezhető el. Az égetést 14-22 óra közötti időszakban lehet végezni.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Fejér megye területére 2019. február 28-tól határozatlan ideig tűzgyújtási tilalom került elrendelésre.
Tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

A tűzgyújtási tilalomról részletesebben az alábbi linken tájékozódhat:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=tuzoltas_tuzgyujtasi_tilalom

Belterületi ingatlanok területén keletkezett növényi hulladékok szabadtéri égetésére vonatkozó előírások:

Az OTSZ. 225.§ (1) bekezdése alapján: „Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, tarló, növénytermesztéssel összefüggésben és a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos.”

Az OTSZ. 225.§ (1) bekezdés alól az önkormányzatok által kiadott, avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó önkormányzati rendelet adhat mentességet. Ilyen esetben az önkormányzati rendeletben meghatározott feltételek mellett végezhető a növényi hulladék szabadtéri égetése.

Vélemény, hozzászólás?

Megszakítás