Slide 5 of 5.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2017.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2017. évi fordulójában a pályázat beadási határidő meghosszabbításra került.

Új határidő 2016. november 15.

A módosított pályázati dokumentumok az alábbi linken elérhetők: www.emet.gov.hu.

 

Rácalmás Város Önkormányzata csatlakozott az Emberi Erőforrás Minisztérium által meghirdetett Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

A pályázók köre:

A – típusú pályázat

Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Az ösztöndíjra pályázhatnak a 2016 szeptemberében felsőoktatási tanulmányaik utolsó évét megkezdő hallgatók is. Amennyiben az ösztöndíjas hallgatói jogviszonya 2017 őszén már nem áll fenn, úgy a 2017/2018. tanév első félévére eső ösztöndíj már nem kerül folyósításra.

 

B – típusú pályázat

Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:

  1. a) a 2016/2017. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások;

vagy

  1. b) felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

és a 2017/2018. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2017. évi felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe, és tanulmányaikat a 2017/2018. tanévben ténylegesen megkezdik.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. november 8.

Pályázattal kapcsolatos tájékoztatók és adatlapok letölthetők: a www.racalmas.hu, valamint a www.bursa.hu honlapokról.

További tájékoztatás a Rácalmási Polgármesteri Hivatal Szociális Irodáján kérhető. (2459 Rácalmás, Szigetfő u. 11-13., telefon: 25/517-853)

Rácalmás, 2016. október 4.

                                                                                              Schrick István sk.

                                                                                               polgármester

Letölthető dokumentumok:

“A” TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
“B” TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Vélemény, hozzászólás?

Megszakítás